Het verschil tussen Matcha KYO, BI, YUTAKA, AKARI en HANA
Hieronder leggen we verschillen uit tussen onze 5 soorten ceremoniële drinking matcha. We hopen dat het hierna wat duidelijker is. Mocht je nog steeds vragen hebben? aarzel dan niet om contact op te nemen via het chat icoon linksonder. Één van onze collega’s helpt je graag verder!
Ceremoniële matcha KYO

KYO Matcha staat bekend als van hoge kwaliteit in ons assortiment. Dit komt doordat KYO Matcha een mix is van de eerste en tweede oogst van de theeplant. De zorgvuldig geselecteerde jonge en iets oudere theebladeren worden verwerkt tot een fijn poeder.
Hierdoor behoudt KYO Matcha zijn puurheid en heeft het een gebalanceerde, intense smaak die aardachtig en grassig is, met subtiele nuances. Dit maakt het een uitstekende keuze voor liefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige en authentieke Matcha-ervaring met een lichte variatie in smaak.


Ceremoniële matcha BI

BI Matcha, is afkomstig van de eerste oogst van de theeplant. naast KYO, is het Matcha van de hoogste kwaliteit. BI Matcha staat bekend om zijn iets mildere smaak in vergelijking met KYO, wat het een goede keuze maakt voor beginners en voor diegenen die een zachtere Matcha willen ervaren.
Het behoudt nog steeds een hoog niveau van kwaliteit en is een populaire keuze vanwege de balans tussen smaak en toegankelijkheid.
Ceremoniële matcha YUTAKA

YUTAKA Matcha, afkomstig van de eerste oogst en vertegenwoordigt de iets andere smaak in vergelijking met KYO (eerste+tweede oogst) en BI (eerste oogst). Deze Matcha wordt geproduceerd nadat de theeplant nog meer is gegroeid.
YUTAKA Matcha heeft over het algemeen een mildere smaak dan zowel KYO als BI en wordt beschouwd als een goede keuze voor dagelijks gebruik.


Biologische matcha AKARI

Matcha AKARI is een unieke mix van eerste en derde oogst. Deze combinatie zorgt voor een veelzijdige matcha die geschikt is voor zowel drinken als bakken. De eerste oogst draagt bij aan een fijne, volle smaak en levendige kleur, terwijl de derde oogst zorgt voor een subtielere, mildere smaak en een toegankelijkere prijs.
Dankzij deze balans is AKARI ideaal voor iedereen die een veelzijdige matcha zoekt. Of je nu een romige matcha latte wilt maken of deze wilt gebruiken in recepten, AKARI biedt het beste van beide werelden.
Biologische matcha HANA

Matcha HANA is afkomstig van de derde oogst van de theeplant en wordt gewaardeerd om zijn toegankelijkheid en veelzijdigheid. Door de oogst van de oudere bladeren heeft deze matcha een iets zachtere smaak en een subtiele bitterheid. Dit maakt HANA een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik of als toevoeging in recepten.
HANA Matcha heeft een lichtere, aangename smaak die ideaal is voor degenen die op zoek zijn naar een matcha voor dagelijks genot of als ingrediënt in smoothies en gebak. Hoewel het minder intens is dan de matcha’s van de eerste en tweede oogst, behoudt HANA nog steeds de kenmerkende eigenschappen van authentieke matcha.
